G Suit nagu SaaS ja Scrum reaalse elus.





Kõik teavad G Suit, nagu Google arendatud Microsoft Office alternatiiv. G Suit põhimõteliselt hea SaaS(Software as Service). Palju funktsioonid nagu Google Docs, Gmail ja teised teenused on tasuta tavalise kasutaja jaoks ning tasuta äriklientide jaoks. Lisataasu eest pakkub einevad võimalused ning Google API kasutamine võib põhimõteliselt automatiseerida palju käsitööd.

Miks G Suit on nii edukas? Mina arvan, et idee jagada mingi võimalus kasutada sama funktioonid tava kasutaja jaoks tauta on hea idee. Esimene asi, et sul on palju tasuta testijat ning sa võid teha hea kasutaja kogemus(user experience). Teine see on tasuline reklaam, kui keegi kasutas Google Docs või mingi teine G Suit produkti ning tal on hea kogemus sellega, siis ta 100% soovitab seda kasutada oma firmas.



Kuidas töötab Scrum reaalse elus? Siin tegelikult tahan jagada oma kogemust, kuna töötan arendajana juba 5 aastat, aga ärisaladuse tõttu ei hakka jagada projekti nimed. Tegekult oma kogemuses sain aru, et Agile arendus on parem kui mingi vanamoodi arendamine nagu Waterfall või mingi muu. Täna mina töötan projektis kus kasutavad Agile arendus muudel, nagu Scrum. Miks see on hea? Tegelikult Scrum jagav tööprotsess nii nimertatud "sprint", mis kestab meie tiimis 2 nädalat, enne iga sprinti on plannerimine millal product owner(PO) paneb uued arendused backlog alla ning meeskond analüüsib kui palju aega võtab see või teine asi, kui ajad on paigas siis vastavalt sellele kui palju tööd meeskond võib järgmise sprinti võtta pannakse scrum tahvele ning sorint käivitatakse. Iga sprinti lõpus on review kus näidatakse, mis oli tehtud ning kasutaja võivad anda tagasiside tehtud töö kohta. Pärast seda toimub retrospektiv, kus meeskond vaata tagasi oma tehtu tööle ning mõtleb mis oli hästi tehtud ning mis võiks paremeni teha. Retrospektiv on hea, sest iga meskonna liige teab kuidas järgmises sprintis on võimalik oma kogemusi kasutada, et paremaks muuta. Hea scrumis see, et iga päev on olemas Stand Up, kus iga meskonna liige ütleb oma plannides ja probleemidest, ning iga meeskonna liige saab sellega abi kui ta teab sellest rohkem.

Mina võin öelda, et Scrum rohkem sobib uue projekti jaoks, kui on vaja kiiresti saada kasutajate tagasiside, et mingid asjad parandada kohe. Vana projekti jaoks ta ei ole nii hea, sest mõnikord on vaja prioriteedid muuta. Siis minu arvates Kanban või Scrumban sobib paremeni.

Lõpus, tahan öelda, et töötasin ka waterfallis, kui ka agile arenduses. Ise arvan, et agile arendus on hea idee, kui meeskond tunneb ennast paremeni ja ärimeehel on ka parem arusammine, kuidas projekt liigub ja kui palju aega võtab mingi asi arendamine.


Kasutatud allikad:

[1] https://workspace.google.com/

Comments

Popular posts from this blog

Facebook ja teised sotsialvõrgud söövad sinu privaatsus. Privaatne sotsialvõrgustik võib lahendada seda.

IT-turvarisk:Social engineering

Kuidas eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?