Stackoverflow ja teised it spetsialistide platformid nagu hea näide Virginia Shea reegeli täitmine - jaga oma teadmisi

Virgia Shea võrgusuhtlemise reeglid on päris head asjad ja jälgimine need või olla väga kasuk. Minu arvates ükse reegel, mille sõnastus on "jaga oma teadmisi" ja mis Tim Berners-Lee pani nagu interneti üks põhiidee on väga kasulik tänapäevas. Tahan jagada oma positiivne koogemus selle reegli järgimise kohta. 

Arendajate kogukonnas on olemas hea praktika internetis oma teadmised jagada. On olemas palju head foorumid ja blogid mis tasub jälgida. Aga üks kuulsam küsimus/vastus platform mingi koodi probleemi lahendamise kohta on stackoverflow.com. Siin arendajad on valmis teise teisele abi anda ja konsulteerida mingi küsimuse kohta mis ise oli varem uurind või millega iga päev töötavad. Ise olen selle platformi aktiivne kasutaja juba 5 aastat ning mõnikord vastan küsimusele, kui tean, et saan mingi inimesel abi anda.

Tegelukult minu arvates stackoverflow.com on nii popularne ja efektiivne, et nendel on tekkinud hea bonuse/punktide süsteem, mis annab inimese igasugused banges ja võimalused kasutada kui tal on palju punktid koogutud. Ka see platform toetab ideat, et iga kasutaja pab olema enam väham aktivne kasutaja ning kasutaja ei saa kogu aeg info tarbida küsimuse esitamise võimaluse kasutusel ning peab ka küsimusele vastama. Nende süsteem piirab inimesed kes toovad paha sisu ning see kasutaja blokeeritakse. 


Tegelikult viis mis kasutatakse stackoverflow kogukonnas jälgivad kas teised Virgia Shea võrgusuhtlemise reeglid nagu: "Ole inimene", "Näe võrgus hea välja", "Tea, kus sa oled".
Stackoverflow kogukonnas on rangel jälgitakse, et need nende reeglid on jälgitud[2]. Reeglid "Ole inimene" ja "Näe võrgus hea välja" on võimalik kontrollida kui tuled mingi inimese kasutaja profiili sees.

Minu arvates, see on parem platform mingi arendajate küsimuse vastuse leidmise ja mis annab arendajale akriivselt osaleda kogukonnas, aga mõnikord mitte ainult annab vaid nõuab:)

Teine kea asi on stackexchange.com, kus on võimalik leida erinevad alam teemat, näiteks, linux, windows, elektoronika jne. See platform ka järgib sama reeglid, mis on stackoverflow.com. Jälgib põhimõteliselt sama reeglid ja minu arvates ka tasub seda kasutada.

Jälgi netiquette! @stanislav.machel oli teiega! Näeme netis!





















Comments

Popular posts from this blog

Facebook ja teised sotsialvõrgud söövad sinu privaatsus. Privaatne sotsialvõrgustik võib lahendada seda.

IT-turvarisk:Social engineering

Kuidas eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?