Robert C. Martin (Uncle Bob) ja Jeff Lawson (Twillio CEO)

Robert C. Martin paremeni tundud kui Uncle Bob IT maailmas või arendaja 50 aasta kogemusega.  Robert C. Martin on ka juht IT vaid inimesed teavad teda rohkem nagu hea treener ja suhtleja, sest oma karjääris ta rohkem kirjutas kuulsad raamatud nagu "Clean Code", "Clean Architecture" ja tesised. Ka ta on väga kuulsam osaleb erinevates IT konverentsil. Robert C. Martin on juht niisuguses firmas nagu Uncle Bob Consulting LLC ja varem ka oli presedendiks Object Mentor Inc. [1]

Minu arvates Robert C. Martin on hea IT juhi näide, kes rohkem on keskendunud õppimise ja suhtlemise peal. Ta on niisugune juth, kes õppetab it-inimesed oma kogemuse põhjal.

Siin tahan tuua ka Robert C. Martin esitlus, kus mis tõestab et ta on hea suhtleja. Ta räägib nii, et hoiab kuulajate tähelepanu.


Robert C. Martin

Robert C. Martin

Jeff Lawson teine kuulsam IT juht. Jeff Lawson on Twillio tegevdirektor. [4]Ta on hea suhtleja ja hea juht. Ta teab kuidas Twillio võib arendada tulevikus ja näitab oma töötajale sunda. Loomulikult, et inimesed kes töötavad Twillio's jäälginud oma tegevjuhti poolt näidatud sundi, siis Jeff Lawson oma sõnavõttutes toob põhjalikult pea ettevõtte eesmärgid. Hea on kuulda tema ettendused siin [5], [6].


Jeff Lawson
Kokkuvõtteks, tahan öelda, et ei piisa sellest, et mingi juht on ainult hea juht või treener. Siin me näeme kaks erinevad IT juhi, Robert C. Martin ja Jeff Lawson, nad on erinevate profilidega inimesed vaid nad on head suhtlejad ning teavad kuidas kasudata kõnekunsti, et inimesi juhtima


Kasutatud allikad ja huvitavat linkid:

[1] Robert C. Martin - LinkedIn

[2] About - Robert C. Martin

[3] Clean Code - Uncle Bob

[4] Jeff Lawson - LinkedIn

[5] Articulating Company Values & Living Them Authentically: Jeff Lawson

[6] SIGNAL 2019 - Keynote Day 1, Jeff Lawson










Comments

Popular posts from this blog

Facebook ja teised sotsialvõrgud söövad sinu privaatsus. Privaatne sotsialvõrgustik võib lahendada seda.

IT-turvarisk:Social engineering

Kuidas eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?