Transistori leiutamine on suurim leid. Inimkond nõuab uus lahendus.

 

Elektroonika võtmekomponent transistor oli edukalt demonstreeritud 27. detsembril 1947 aastal Bell Laboratory's poolt. Kindlasty William Shockley, John Bardeen ja Walter Brattain tegid suur läbimuure inimkonna jaoks, mis tekkis suur mõju elektoroonikas. [1]


William Shockley, John Bardeen ja Walter Brattain


Moore seaduse jäärgi iga aasta alates 1965 aastast transistorite arv kilpide jaoks peab suurendada 2 korda iga aasta[2]. Selle tõttu iga aasta transitorid muutunud paremaks ja nende suurus vähenes. Tänapäeval väiksem transistor on 5nm, teadurite analüüsi põhjal me saame veel väiksem teha, aga me ei saa seda teha väiksem kui põhikomponentide atomid kuna me ei saa loodust muuta [3]. 

Arvan, et transistor on töökindel ja elektoonikakomponent, mis töötab inimkonna jaoks ümbes 200 aastat. Tänapäevaseks me olime lähedal leiutada veel väiksemad transistorid, prognooside põhjal 3nm ja 2nm võib ilmuma 2022 või 2023 aastal.

Ikkagi inimkond peab leida mingi uus elektroonika komponent, mis võiks asendada transistorit, muidu transistor võib muuta selle sajandi suuremaks probleemiks.

Ümbes 200 aastat inimkond ei saanud leida mingi asendamine transitori jaoks. Kas meil pole rohkem häid idee või aeg ei ole sobiv uue leiutise jaoks? See tõttun arvan, et inimkond seisab tänapäevasel samaajal suurima avastuse, kui leiab uus elektroonikakomponent ja võib-olla kõige suurema läbikukkumise äärel, kui transistor saab meie mõttekrampiks. Meie generatsioon nõuab sama teadlane nagu N. Tesla või A. Enstein!

[1]  San José State University, The History of the Transistor vaadatud 01.02.2021

[2] Moore seadus vaadatud 01.02.2021

[3] New Transistor Structures At 3nm/2nm vaadatud 01.02.2021

Comments

Popular posts from this blog

Facebook ja teised sotsialvõrgud söövad sinu privaatsus. Privaatne sotsialvõrgustik võib lahendada seda.

IT-turvarisk:Social engineering

Kuidas eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?